AutoVendi ervaringen

( 19 Ervaringen )

AutoVendi.nl is de meest transparante auto verkoopservice van Nederland en is speciaal ontwikkeld voor particulieren, leasemaatschappijen, verhuurbedrijven en wagenparkbeheerders. Niet de grootste website in Nederland waar je je auto kunt verkopen maar daar staat wel een goede service tegenover.

In tegenstelling tot andere verkoopsites krijg je bij Autovendi.nl als verkoper niet een indicatie bod op basis van alleen een kenteken en kilometerstand, maar ontvang je een gegarandeerd bod op je auto. In overleg met de website kun je akkoord gaan met het bod of niet. Het is natuurlijk wel van belang dat je auto tot in detail omschreven wordt om het bod te kunnen garanderen. Maar voordat je auto verkocht wordt, neemt één van de medewerkers de autogegevens helemaal tot in te puntjes met je door.

De specialisatie van Autovendi.nl ligt bij jong gebruikte auto's. Dit omdat oudere auto's vaak niet interessant zijn voor Bovag autobedrijven en merkdealers waar aan verkocht wordt. Oudere auto's kunnen aangemeld worden tegen een kale inkoopprijs zoals op de website vermeld staat.

Wanneer is een auto niet interessant?
Auto's die recent (1 jaar) ingevoerd zijn, ingevoerde auto's met een laag BPM bedrag of ingevoerde auto's die een WOK melding hebben gehad. Deze auto's mogen aangemeld worden maar hier kunnen geen gegarandeerde biedingen op worden afgegeven.
Auto's zonder onderhoudshistorie.

Wanneer is een auto zeer interessant?
Gangbare benzine auto's vanaf 2008 met minder dan 180.000 kilometer op de teller. Deze zijn nog prima voor de Nederlandse markt.

Ervaringen (19)


AutoVendi
Eergisteren

Reactie op Frans en Marcel hieronder.

Wat betreft Frans,

Het was even spitten omdat uw auto een jaar geleden verkocht is maar we hebben het dossier gevonden. Maar ik zal uw geheugen even opfrissen daar u het één en ander vergeten bent te vertellen.

Ik zal twee gedeeltes rechtstreeks uit het dossier kopiëren wat betreft de omschrijving van de auto zoals u deze bij ons omschreven heeft.:
- de uit knop van de radio is een keer te ver ingedrukt, dit moet gemaakt worden.
- 2 hele kleine bijna onzichtbare deukjes in de bijrijders deur. (geen lak schade)

Op basis van o.a. bovenstaande mankementen is er een bod geplaatst van € 9000 waarmee u akkoord bent gegaan. Tijdens het afleveren bleek echter dat niet het knopje van de radio kapot was, maar de hele unit! Een "klein" verschil van € 250,-.

Daarnaast zouden er 2 hele kleine bijna onzichtbare deukjes in de auto zitten. In werkelijkheid zat er een extreem grote (niet uit te deuken) beschadiging in het portier. 2 hele kleine deukjes repareren kost ongeveer € 75,- daar waar het nu om een reparatie van € 300,- ging.

Wagendorp heeft keurig aangegeven dat het bod was gedaan op basis van 2 minuscule reparaties maar dat de auto die u inleverde voor € 550,- werk aan zat. En ondanks het feit dat u dit "vergeten bent te vermelden" is Wagendorp zeer coulant geweest door maar € 250,- met u te verrekenen. En gezien de reparatiekosten was u daar destijds zeer content mee.

Overigens hebben wij meerdere malen expliciet gevraagd naar de beschadigingen en zijn er geen foto's verstuurd omdat dit niet zichtbaar zou zijn volgens u. Niets bleek minder waar.

Wij zijn als tussenpersoon afhankelijk van de informatie die u aan ons verstrekt. Op basis van die informatie wordt er een bod opgehaald. Wij vragen er meerdere malen naar om misverstanden te voorkomen. Desalniettemin blijft u als verkoper natuurlijk verantwoordelijk voor het verstrekken van juiste informatie. Als u het ons niet vertelt, kunnen wij het ook niet doorgeven aan degene die een bod moet plaatsen. En op het moment dat men gebreken bewust achterhoudt is het vanzelfsprekend dat wij hen niet kunnen helpen op het moment dat de koper ze ontdekt tijdens het afleveren.

Wat betreft Marcel,

Graag een onderbouwing van uw verhaal. Dan krijgen wij een gelegenheid om te reageren. Met de huidige informatie kan natuurlijk niemand wat. Of heeft u evenals Frans verkeerde informatie verstrekt waardoor de deal niet is doorgegaan? Kan natuurlijk.

Frans
1 Maanden geleden

Niet gegarandeerd

"EEN GEGARANDEERD BOD OP JE AUTO". --> Helaas is dit niet het geval. Ik heb geen goede ervaring met Autivendi. Ondanks dat ik per e-mail een overeenkomst met een bedrag van 9000,- EUR heb ontvangen is bij aflevering toch weer onderhandeld. Autovendi pretendeert een gegarandeerd bedrag en geen vervelende onderhandelingen. De koper, autobedrijf Wagendorp Doetinchem BV, gaf als reden dat de schade aan de auto toch een beetje tegenviel. Letterlijke woorden: "soms "valt het mee en soms valt het tegen". Bij mij viel het tegen, dus vond men het terecht om tegen afspraak in opnieuw te onderhandelen met als uitkomst een lager te ontvangen bedrag. Dit terwijl heel duidelijk van tevoren, ondersteund met foto's, de schade is aangekondigd. Ik geloof niet dat in geval de schade aan de auto meevalt je als verkoper extra geld bovenop je overeenkomst krijgt. Dit soort dingen werkt natuurlijk maar 1 kant op => in het nadeel van de verkopende partij. Mijn conclusie is dat Autivendi geen meerwaarde heeft. Mijn advies zou zijn: ga je geluk beproeven op Marktplaats. Dan weet je in ieder geval zeker dat je moet onderhandelen met waarschijnlijk een hoger bod.

Marcel
1 Maanden geleden

Doe geen zaken met dit bedrijf

Wat een mooie reacties allemaal
Vertrouw dit niet dit is een criminele organisatie

Geweldig concept
1 Maanden geleden

Geweldig

Ik ben al op leeftijd en ik houd niet zo van mensen aan huis. Via Autovendi mijn Peugeot binnen een dag verkocht aan een keurig autobedrijf en direct geld op mijn rekening. Vervolgens werd ik keurig op het station afgezet. Echt geweldig.

Anoniem
2 Maanden geleden

Niet verkocht, wel goed

ik had mijn wagen op meerdere sites aangemeld. Werd zeer goed geholpen via autovendi maar zij hadden helaas niet het allerhoogste bod. Ik heb hem voor 100 Euro meer verkocht via een andere site maar ze krijgen toch een goede recensie door de service. Hopen dat de aflevering goed gaat.

Michael
2 Maanden geleden

Naar verwachting

Ik wist van tevoren dat ik niet de hoofdprijs zou krijgen. Dat staat duidelijk op de website vermeld en toen ik mijn auto had aangemeld werd mij eerst netjes uitgelegd wat ik kon verwachten van de service. De kopers zijn merkdealers en Bovag bedrijven.

Uiteindelijk 1000 minder gekregen dan waarvoor ze op marktplaats te koop staan maar ja, als ze voor dat bedrag op marktplaats staan wil het ook niet zeggen dat ze daar ook daadwerkelijk voor verkocht worden.

Ik had in ieder geval geen zin in marktplaats mensen met een petje op en schoudertasje bij mij thuis over de vloer dus ik heb eieren voor mijn geld gekozen en via Autovendi verkocht. Rogier heeft mij perfect geholpen en de aflevering verliep boven verwachting heel goed. Direct geld en vrijwaring zoals gezegd was.

Wil je de hoofdprijs voor je auto dan moet je hier niet zijn. Je krijgt een paar honderd minder maar geen gezeik en dat is mij meer waard.

Hoe het met oude auto's gaat weet ik niet.

tom
3 Maanden geleden

geven te laag bod

Mijn auto van 4 1/2 oud (nieuwaarde 25500€, dealer onderhouden en zonder gebreken) had volgens de ANWB site een veilig prijs van 800 € (particuliere verkoopprijs van 9250). AutoVendi zij bij intake gesprek 7000€ en pas na 3-4 weken max 6500 (hadden een zeer geïnteresseerde dealer) terwijl dit type auto met identieke specs. en uitvoering veelal wordt aangeboden voor 10.000 -11.000 bij autobedrijven. Auto particulier verkocht via marktplaats voor 8250 (Heel wat meer).

Songul
4 Maanden geleden

Duimpje omhoog

Ik heb mijn Seat Ibiza verkocht via autovendi. Maandag aangemeld en maandag ook verkocht. Zaterdag ingeleverd en ik kreeg direct geld. Zeker een aanrader.

Rianne Baard
5 Maanden geleden

Helemaal Pico bello!

Alles was goed geregeld. Had op iets meer gehoopt maar op zich was het wel logisch omdat ik mijn auto aan een bedrijf heb verkocht. Stond ook op de website.

Lianne-Jane
5 Maanden geleden

Dikke 8

Een 8 want er is altijd ruimte voor verbetering zeg ik dan maar. Maar eigenlijk heb ik niets aan te merken. Ging soepel allemaal.

Younes Cakir
6 Maanden geleden

Als mens behandeld

Fijne site. Kreeg bij hun het gevoel dat ik als mens werd behandelt en bij twee andere sites niet. Ik heb een beetje een accent en er werd gelijk tegen me gepraat alsof ik voor het eerst in NL was of alsof ik een klein kind ben. Autovendi deed gelijk relaxt. Ik heb mijn auto uiteindlijk niet verkocht via hun maar toch een positief verhaal door de goede service.

maarten brands
6 Maanden geleden

1000% topbedrijf

Audi aangemeld met 4 ton op de klok. Wou hem niet op marktplaats zetten want dan weet je wel wat daar allemaal op af komt. kreeg een gegarandeerd bod en de auto werd ook nog eens opgehaald zonder gezeik. Alleem maar duimpjes omhoog voor deze partij.

Angelique
6 Maanden geleden

Doen wat ze beloven

Alleen maar lof over deze partij. Vriendelijk aan de telefoon en eerlijk advies. Volgende keer weer via www.autovendi.nl

Patricia
7 Maanden geleden

Voortreffelijk

Ik had me auto eerst op marktplaats.nl gezet maar daar reageerden alleen maar handelaars en slecht nederlands sprekende mensen op me auto. Had daar niet zo prettig gevoel bij. Uiteindelijk bij www.autovendi.nl te koop gezet. Werd supernetjes te woord gestaan. Blijkt dat hun kopers ook autobedrijven zijn maar de jongen aan de telefoon zij dat het geen louche handelaren zijn maar betrouwbare autobedrijven. ik wou minimaal 5000 euro voor mijn fiat 500 lounge. Rene van autovendi.nl heeft uiteindelijk 5150 kunnen krijgen. Daar ben ik echt super super dankbaar voor. de koper zat vlakbij en ik kreeg direct uitbetaald. Ging via de bank maar we zaten allebei bij de rabo dus het stond er gelijk op. geen gezeik, geen pingelen, echt een verademing. ik vroeg op marktplaats.nl eerst 6750 maar daar boden ze 5500 zodat ze langs mochten komen denk ik en uiteindelijk wilden die pingelen naar 4500.

Ik wil iedereen aanraden om zijn of haar auto via autovendi.nl te verkopen. Echt helemaal super!

Mustafa
8 Maanden geleden

geen klachten

Auto aangemeld. Eerst de website goed doorgelezen en de informatie is goed. Rekening gehouden dat ik niet hetzelfde ging krijgen als op marktplaats maar daarentegen was alles netjes en snel geregeld.

Jan Nieuwenhuijse
9 Maanden geleden

Tevreden

Zeer correct geholpen. Prijs was iets lager dan dat ik verwacht had maar de service maakt een hoop goed en het autobedrijf was ook zeer correct.

Nelson
9 Maanden geleden

Goed gedaan

Toch blij dat ik mijn auto binnen een dag heb kunnen verkopen en wegbrengen, en ook nog voor het geboden bedrag.

Bram
9 Maanden geleden

Super

Ik had mijn S-max bij meerdere sites aangemeld. Om eerlijk te zijn kwamen de andere sites veel sneller met een prijs maar doordat de jongeman van Autovendi super correct was wilde ik zijn prijs ook even afwachten. Uiteindelijk had Vendi niet de hoogste prijs en ben ik met een andere site in zee gegaan. De jongeman begreep het maar zei dat ik altijd mocht bellen als het om de een of andere manier niet door zou gaan. Afspraak gemaakt via 24/7 auto's verkopen waar ik de auto aan had verkocht. Eenmaal aangekomen kwamen ze erachter dat het geen 7 persoons uitvoering maar een 5 persoons uitvoering was. Daardoor wilden ze de auto niet meer hebben. Ik heb gelijk de jongeman van Vendi gebeld en het verhaal uitgelegd. Die attendeerde mij erop dat zij het wel wisten en bij een S-max standaard navragen. Het is namelijk de eerste vraag die men stelt bij zo'n auto werd mij verteld. Daaraan kun je al zien dat ze bij Autovendi meer verstand hebben en dat er echte automensen zitten en bij die andere sites niet. Elders werd het mij niet gevraagd. Of misschien wel bewust niet gevraagd zodat er later afgedingd zou kunnen worden. Ik had eigenlijk mijn voorgevoel moeten volgen en zaken moeten doen met het bedrijf die professioneler overkwam maar uiteindelijk voor het iets hogere bod gegaan. Stom! Autovendi is direct aan de slag gegaan en ik heb mijn auto 20 minuten later in kunnen leveren zonder gezeur voor bijna hetzelfde bedrag als wat die andere site in eerste instantie bood. Voor iedereen die een auto wil verkopen. Probeer deze jongens echt. Super service! ik ben helemaal tevreden en uit de brand geholpen. Je krijgt misschien 100 Euro minder dan bij andere sites, maar ze houden zich wel aan hun afspraken. Dat vind ik meer dan 100 Eruo waard.

Robin
11 Maanden geleden

Goed geregeld

Mercedes C250 aangemeld en binnen 3 dagen verkocht. Direct het geld op mijn rekening. Echt een verademing ten opzicht van Marktplaats.